Sposób wykonania :
Skrzydełka tniemy na pół, myjemy pod zimną wodą i suszymy ręcznikiem papierowym. Serca oczyszczamy, myjemy pod zimną wodą i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie do garnka wlewamy 2,5 litra zimnej wody, wkładamy skrzydełka i serca, doprowadzamy do wrzenia i zbieramy szumowiny. Zmniejszamy moc kuchenki/gaz, tak żeby wszystko bardzo delikatnie się gotowało przez 30 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w równą kostkę marchew, pietruszkę, seler i wszystkie przyprawy. Całość gotujemy przez godzinę na minimalnej mocy kuchenki/gazie. Po tym czasie dodajemy do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki i podzielonego na małe różyczki kalafiora. Gdy ziemniaki i kalafior będą miękkie, próbujemy czy zupa dobrze doprawiona i możemy ją podawać. Przed podaniem zupę posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.