Sposób wykonania :
Grzyby oczyszczamy najlepiej pędzelkiem – bez użycia wody. Pieczarki kroimy na ćwiartki, boczniaki na pół, a kurki pozostawiamy w całości.
Szalotkę obieramy, kroimy z piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy pokrojoną szalotkę. Następnie dodajemy grzyby i razem smażymy. Z gałązki rozmarynu obrywamy listki, rwiemy na pól i dodajemy na patelnię z grzybami i szalotką. Całość zalewamy winem i gotujemy aż całe odparuje. Na koniec dodajemy masło, doprawiamy do smaku i powoli podgrzewamy – ale nie doprowadzamy wrzenia.
Kiełbasę białą nacinamy z obu stron w drobną kostkę, delikatnie nacieramy olejem i układamy na blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzewany do temperatury 160 stopni i pieczemy kiełbasę przez 20 minut.
Na przygotowany talerz układamy grzyby z szalotką, a na nich kładziemy w trzech miejscach musztardę francuską i upieczoną kiełbasę.